Direct contact? Bel: 085 - 049 37 00

Home > ICT Producten > Werken in de Cloud

Werken in de Cloud, wat wordt er nu eigenlijk mee bedoeld?

Werken in de Cloud, wat wordt er nu eigenlijk mee bedoeld?Overal ziet u het, hoort u het en leest u het. We gaan in de cloud werken, we werken in de cloud en de cloud is de toekomst. Maar wat is cloud computing nu precies?

Cloud computing is simpelweg het leveren van services (zoals opslag, servers, software, netwerkfuncties etc.) via het internet, oftewel de cloud. Een cloud server is dan ook niets meer of minder dan een server die aan het internet hangt waarop gebruikers kunnen inloggen op afstand. Met cloud computing heeft u vanaf iedere locatie en vanaf elk apparaat (smartphone, tablet of pc) toegang tot uw bedrijfsgegevens via uw persoonlijke online bureaublad.

Contact opnemen

Het Cloud platform dat past bij uw wensen

De online werkplek kan volledig worden ingericht naar bedrijfsspecifieke eisen, wensen en behoeften. U kunt dus gewoon gebruik maken van de software die u gewend bent, ook als u gebruik maakt van specifieke bedrijfssoftware.  Voor het inrichten van de online werkplek wordt er onderscheid gemaakt tussen diverse varianten cloud platformen:

Het Cloud platform dat past bij uw wensenShared Cloud

Een modern, onderhoudsvrij en kostenefficiënte werkomgeving waarbij de servernetwerkstructuur, capaciteit, opslagruimte en software wordt gedeeld met andere cloud gebruikers.

Hybrid Cloud

Een combinatie van Shared en Private Cloud, waarbij de voorkant van de oplossing volledig naar bedrijfsspecifieke eisen, wensen en behoeften kan worden ingericht.

Private Cloud

De mogelijkheden van Private Cloud zijn vrijwel onbeperkt. Zowel de voorkant als de achtergrond omgeving worden volledig naar bedrijfsspecifieke eisen, wensen en behoefte ingerichte en onderhouden.

Contact opnemen

Bereikbaarheid & Samenwerken

Microsoft Teams

Microsoft TeamsWerk nog efficienter samen met Microsoft Teams, de samenwerkingstool binnen het Office 365 portfolio. Door chats, bestanden, meetings en (zowel Microsoft als externe) applicaties samen te brengen in een omgeving biedt Microsoft Teams projectgroepen en teams een platform waarmee nog effectiever samengewerkt kan worden.

De voordelen

Microsoft Teams is geintegreerd in Office 365 en brengt dus geen extra kosten met zich mee

 • Alle content, tools, medewerkers en conversaties zijn binnen de Teams-omgeving beschikbaar.
 • Teams heeft ingebouwde toegang tot SharePoint. OneNote en Skype for Business (Maar ook tot Word, Excel, Planner, Delve en Power BI). Ook applicaties van andere partijen kunnen worden toegevoegd worden aan de teams omgeving.
 • De werkomgeving kan sterk gepersonaliseerd worden, zo kan een gebruiker bijvoorbeeld notificaties en updates van derden als Twitter en GitHub ontvangen. Maar ook verbinding met je CRM-systeem is perfect mogelijk. Al deze zaken kun je via de optie “Connectors” binnen een specifiek team toevoegen.
 • Naast medewerkers vanuit uw eigen organisatie kunnen ook medewerkers van buiten de organisatie worden toegevoegd aan een team.

Microsoft Office 365 maakt een hele nieuwe werkwijze mogelijk. Met Office 365 heeft u vrijwel overal toegang tot de bekende Office-hulpmiddelen, professionele e-mail, conferentiemogelijkheden en nog veel meer IT-services.

Overige Office 365 pakketten

U kunt naast de standaard Office 365 de volgende pakketten afnemen:

 • Exchange Online voor zakelijke e-mail.
 • Kiosk-abonnementen: voor werknemers zonder bureau.
 • OneDrive: onlineopslag, bestandssynchronisatie en bestandsdeling voor Bedrijven.
 • Visio: voor professionele diagrammen.
 • Project: software voor projectbeheer.
 • SharePoint: Online samenwerken.
 • Skype voor bedrijven: samenwerken met iedereen, op elk apparaat.
 • Enterprise Mobility Suite: beheer van pc’s en mobiele apparaten

Contact opnemen