Direct contact? Bel: +31(0)85 53 62 600

Home > Service > Online Backup

Back-up Online

Connexy backup onlineVoor veel ondernemingen is informatie het belangrijkste bedrijfskapitaal dat ze bezitten. Zonder die computergegevens staat alles stil, er wordt geen product meer gemaakt of dienst geleverd, geen factuur gaat de deur uit, er wordt niets meer betaald, er komt geen euro meer binnen. Kortom, computerbestanden zijn onmisbaar, dus worden er back-ups gemaakt. Want er kan van alles misgaan, een nieuw virus bijvoorbeeld, dat toeslaat omdat de virusscanner het net te laat ontdekt, de server crasht, of het complete systeem gaat verloren als gevolg van brand of diefstal. En dan hebben we het nog niet eens over gewone gebruikersfouten, het bestand dat per ongeluk overschreven of verwijderd wordt.

Moderne tijden vragen om een moderne back-up oplossing. Want laten we eerlijk zijn: het aloude cassettebandje heeft toch echt zijn beste tijd gehad. We luisteren nu naar muziek op CD, of in MP3 formaat via internet, bekijken films vanaf DVD of -binnenkort op het internet gebaseerde movie-on-demand. Waarom dan voor zoiets belangrijks zoals bedrijfsinformatie, nog terugvallen op dit ouderwetse medium?

Contact opnemen

De Back-up Service

Back-up service staat voor Back-up to disk en Back-up over IP. Met behulp van de nieuwste internet opslag-, compressie- en encryptietechnieken worden uw kostbare bedrijfsgegevens veiliggesteld op robuuste disksystemen. Het back-up proces is volledig automatisch, er komt geen mensenhand meer aan te pas. Vragen als "wie neemt het bandje mee naar huis" en "als de systeembeheerder ziek is, wie verwisselt dan de tape", behoren tot het verleden. En het terughalen van gegevens uit de back-up is kinderspel geworden. Gegevens zijn altijd online beschikbaar, als je over de juiste beveiligingscodes beschikt uiteraard!

Kortom, een veilige en betrouwbare back-up gemakkelijk gemaakt met back-up service. Alle gegevens zijn altijd beschikbaar, daar gaat het om!

Kenmerken van de back-up service

Back-up is een middel en geen doel op zichzelf. Alhoewel de eisen en wensen betreffende back-up zullen verschillen van bedrijf tot bedrijf, zijn er een aantal algemene kenmerken waaraan naar onze mening iedere back-up oplossing moet voldoen.

Een back-up oplossing:

 • Wordt niet op de klant locatie bewaard, maar in een beveiligde omgeving
 • Wordt altijd op tijd gemaakt, ook als er niemand aanwezig is
 • Bevat altijd alle gegevens die geselecteerd zijn.
 • Wordt gemaakt zonder de bedrijfsprocessen te verstoren.
 • Is zo recent mogelijk.
 • Bestaat uit meerdere kopieën van uw gegevens, er is dus altijd een optie om terug in de tijd te gaan. Het is immers nooit te voorspellen wanneer het noodlot toe slaat.
 • Is altijd direct beschikbaar.
 • Maakt het herstellen van gegevens snel en eenvoudig.
 • Vergt minimale inspanningen qua systeembeheer.
 • Heeft een lage aanschafprijs en minimale operationele kosten.

Back-up to disk

Schijftechnologie heeft grote voordelen ten opzichte van tape. Het is sneller, flexibeler en betrouwbaarder. Het is dan ook duurder dan tape, tenminste, zo lijkt het mogelijk. Door de back-up te beperken tot de gewijzigde en nieuwe gegevens, wordt het gebruik van de schijfcapaciteit geoptimaliseerd. Op die manier is een back-up op schijf beslist niet duurder dan op tape, misschien zelfs wel goedkoper. En tegelijkertijd is de back-up beter toegankelijk, sneller en betrouwbaarder. Het is altijd mogelijk om bij de gegevens van een back-up te komen wanneer het nodig is.

Back-up over IP

De Connexy back-up service wordt niet bewaard op dezelfde plaats als de originele gegevens, dat spreekt voor zich. Door via het internet slechts die specifieke gegevensbestanddelen naar de back-up servers te versturen die nieuw of gewijzigd zijn ten opzichte van de vorige back-up, beperkt de back-up de hoeveelheid dataverkeer. De techniek is zo geavanceerd dat zelfs grote hoeveelheden gegevens via relatief lage internetverbindingen - bijvoorbeeld ADSL- kunnen worden veiliggesteld. Op die manier worden er tientallen of zelfs honderden gigabytes in zeer korte tijd ge-back-uped. Omgekeerd kan er bij het herstellen van gegevens wel over de complete gegevensbestanden beschikt worden, van ieder moment dat er een back-up gemaakt is. De back-up software zorgt ervoor dat de gegevens volledig automatisch en transparant weer in hun originele staat worden hersteld.

Waarom gebruik maken van de back-up service?

 • Geen tapes meer wisselen;
 • Elke dag automatisch een back-up
 • Alle data worden in een beveiligd datacenter, gecomprimeerd en versleuteld opgeslagen. Anderen hebben geen toegang tot de gegevens;
 • Gebruikers kunnen zelf hun bestanden terug halen van maximaal 28 dagen geleden
 • Snel, veilig en kosten efficiënt
 • Maakt gebruik van bewezen technologie. Back-up service is de ideale oplossing voor elke ondernemer die zich weer gewoon met zijn werk wil bezighouden in plaats van zich zorgen te maken over de back-up.

Contact opnemen

Ideaal voor het MKB

Geen bedrijf zo kwetsbaar als een Midden- en Klein Bedrijf. Hoe kleiner hoe kwetsbaarder. Tot nu toe waren er geen goede oplossingen voor het maken van online back-ups. Er zijn wel producten maar in de praktijk werken die niet goed. Veel nadelen, weinig voordelen en bovendien duur. Als back-up service gebruikt wordt, zullen de zorgen voor het maken van een back-up verdwijnen. Alle gegevens worden elke dag in een beveiligd datacenter opgeslagen. Alle data worden eerst gecomprimeerd, versleuteld en hierna verzonden via een internetverbinding. Bestanden blijven maximaal 28 dagen bewaard op de server en kunnen realtime door de gebruiker zelf terug gehaald worden. Dit product is beschikbaar voor clients voor 6, 12 of 18GB en voor een server vanaf 25GB of een meervoud van 25GB.

UNC-optie

De Connexy Back-up Manager ondersteunt de uitbreiding van de backupselectie over meerdere computers via netwerktoegang (UNC). UNC betekent Universal Naming Convention en wordt onafhankelijk van het besturingssysteem ondersteund. Dit betekent dat de Connexy Back-up Manager data kan back-uppen vanaf diverse netwerkmappen, bijvoorbeeld op andere Windows-omgevingen.

Data encryptie

Om belangrijke data veilig over een internetverbinding te versturen zal deze versleuteld. Bij de back-up service wordt de data op twee manieren versleuteld.

 1. De data wordt afgeschermd op basis van username en password.
 2. Data wordt voorzien van een encryptie key die opgegeven is tijdens de installatie.

Contact opnemen