Direct contact? Bel: +31(0)85 53 62 600

Home > Cases > IP webcam integratie in een website

IP webcam integratie in een website

IP webcam integratie in een website

Case: Hoe kun je veiligheid voor golfers realiseren op een fairway en green.

Voor een golfbaan in Ermelo heeft Connexy een IP webcam geïnstalleerd welke live beelden streamt naar een website, waarop golfers met hun smartphone op in kunnen loggen. 

De golfbaan heeft een zeer varierende landschap en kent enorme hoogte verschillen in de fairways. Vanaf één van de Teeboxen is een deel van de lager gelegen fairway en de daarop aansluitende green niet zichtbaar. De Hole is relatief kort en dat maakt het voor golfers "gevaarlijk" omdat de mogelijkheid bestaat dat een nieuwe flight met golfers de voorgaande fligt eenvoudig zou kunnen raken met de golfbal.

Connexy heeft als eerste stap in de oplossing een Point to Point verbinding gerealiseerd over een afstand van minimaal 800 meter. Vanaf dat moment was er ethernet/internet beschikbaar midden op "prairie" van de golfbaan. Het plaatsen van een camera-mast van 8 meter gaf de mogelijkheid om een High End IP camera met zoom functie te installeren die op de fairway en green van de Hole werd gericht.

De IP camera produceert een live picture-stream, welke middels een script embedded is in een website. De website heeft een web URL die omgezet is in een QR-code. Deze QR-code is afgedrukt op een Teesign op de Teebox. Golfers kunnen nu voordat ze afslaan op de Teebox, met de smartphone eerst de QR-code scannen. Op dat moment krijgt de golfer een live beeld van de situatie op de niet zichtbare fairway en green. 

De veiligheid van de golfers is hierdoor geborgd. Een ander bijkomend voordeel is, dat er minder vertraging ontstaat op de Hole, wat het golfspel ernorm bevorderd.

Wilt u meer informatie omtrent de toepassingen in deze case? Neem dan contact op met onze verkoop afdeling via: verkoop@connexy.nl of op telefoonnummer 085-5362600.