Direct contact? Bel: +31(0)85 53 62 600

Home > Blog > Nieuwe ColorVu Hikvision

Nieuwe ColorVu Hikvision

De nieuwste camera's uit de ColorVu productlijn van Hikvision zijn voorzien van 4K resolutie en AcuSense technologie. De nieuwste ontwikkeling op het gebied van beveiligingsproducten is de aanstaande lancering van de nieuwe ColorVu productreeks van Hikvision. 24/7 kleurenbeeld, zelfs als het volledig donker is, is wat u gewend bent van deze producten. Hier worden nu onder andere deep learning AcuSense technologie voor krachtige objectclassificatie en 4K-resolutie aan toegevoegd. 

Bij videobeveiliging is kleurgerelateerde informatie cruciaal voor het identificeren van details van gebeurtenissen, vooral 's nachts. Conventionele camera’s met alleen infrarood licht leveren alleen zwart-wit beelden voor nachtbewaking. Als gevolg hiervan kunnen mensen, voertuigen of andere belangrijke objecten gemakkelijk wazig worden en opgaan in de achtergrond, waardoor het moeilijk is om kritische elementen te onderscheiden. Hikvision ColorVu technologie lost deze veelvoorkomende uitdaging op, waardoor camera's zelfs in extreem donkere omgevingen kleurrijke video's kunnen produceren.

“Sinds 2018, toen we de eerste generatie ColorVu-camera's op de markt brachten, is dit een van onze best verkopende producten. De vraag naar extreem lichtgevoelige camera's blijft toenemen in de beveiligingsindustrie, en we zijn blij te zien dat ons nieuwe ColorVu aanbod onze klanten een nog levendigere beeldbeleving kan bieden ", aldus Frank Zhang, President van International Product and Solution Center bij Hikvision.

Verrijkte ColorVu-opties met 4K- en varifocale camera's
Hikvision heeft nu 4K ColorVu-camera's in haar assortiment opgenomen, die dag en nacht kleurenbeelden naar ultrahoge resolutie brengen. Met een betere beeldkwaliteit en rijkere details kunnen 4K ColorVu-camera's worden toegepast in een nog breder scala aan scenario's, waaronder stadions, luchthavens, havens en parkeerterreinen, waar duidelijke beelden met hoge resolutie nodig zijn.

Daarnaast heeft Hikvision ook varifocale camera's (de DF8T-Z-serie) toegevoegd aan de nieuwe ColorVu-modellen om 24/7 kleurenbeelden te creëren in alle brandpuntsafstanden. Met gemotoriseerde lenzen van 2,8 - 12 mm stellen ColorVu-varifocale camera's gebruikers in staat 's nachts in te zoomen op kleurrijke beelden.
 
Verbeterde kleurrijke beeldvorming met AA-productietechnologie
De nieuw uitgebrachte lenzen van ColorVu-camera's hebben het F1.0-ontwerp met super groot diafragma behouden, waardoor vier keer meer licht de lens binnenkomt dan conventionele camera's (met F2.0). Het scherpstellen van high-definition camera's met grote F1.0 diafragmaopeningen vereist een strikte en nauwkeurige productie. Hikvision heeft zijn geavanceerde Active Alignment (AA) -technologie toegepast bij de productie van ColorVu-camera's om de instelnauwkeurigheid binnen 4 pixels te brengen.

Met deze geoptimaliseerde sensoren worden nachtelijke kleurenbeelden van ColorVu-camera's veel helderder weergegeven dan conventionele camera's. Een nieuw 3D-algoritme voor dynamische ruisonderdrukking (DNR) helpt de camera's om extra details op afstand duidelijk op te nemen en scherpere beelden te leveren. Bovendien zijn ColorVu-camera's uitgerust met een zacht en warm aanvullend licht dat oplicht om kleurenweergave te garanderen, zelfs in omgevingen zonder licht.
  
ColorVu & AcuSense
De nieuwste release van ColorVu-camera’s integreert ook Hikvision AcuSense-technologie om onderscheid te maken tussen mensen en voertuigen en andere bewegende objecten zoals regen, bladeren en dieren. Alarmmeldingen worden alleen getriggerd wanneer specifieke, vooraf ingestelde gebeurtenissen worden gedetecteerd, waardoor beveiligingsmedewerkers snel en gericht actie kunnen ondernemen. Het terugzoeken op gebeurtenissen wordt ook eenvoudiger, doordat men videobeelden kan filteren op alleen personen en voertuigen. Met de extreme lichtgevoeligheid van de ColorVu-technologie kan deze objectclassificatie op ieder tijdstip van de dag plaatsvinden!