Direct contact? Bel: +31(0)85 53 62 600

Home > Blog > Dit zijn de belangrijkste telecomtrends voor 2019

Dit zijn de belangrijkste telecomtrends voor 2019

Dit zijn de belangrijkste telecomtrends voor 2019

Het nieuwe jaar staat voor de deur; een mooi moment om vooruit te blikken naar de belangrijkste trends en ontwikkelingen van 2019. Waar moet je zoal rekening mee houden, en hoe zet je deze trends om in kansen? Wij delen graag een paar belangrijke tips met je, zodat je goed voorbereid het nieuwe jaar in gaat.

Dag ISDN, hallo hosted telefonie

2019 markeert het einde van ISDN. Per 1 september zal deze techniek worden uit gefaseerd. Maak je nog gebruik van deze verouderde telefonieverbinding? Dan is het tijd om over te stappen naar het toekomstbestendige alternatief: hosted telefonie. Hiermee verhuis je je telefoniecentrale naar de Cloud. Dat bied {je veel meer flexibiliteit; je bepaalt zelf welke functionaliteiten je wilt gebruiken en kunt veel makkelijker op- en afschalen. Ook keuzemenu’s kun je zelf heel eenvoudig instellen, wat eveneens geldt voor doorverbinden. Daarmee ben je in 2019 bereikbaarder dan ooit voor jouw klanten.    

Security wordt nog belangrijker

Het zal niemand verbazen: we verbruiken met z’n allen steeds meer data. Uit onderzoek van Telecompaper eerder dit jaar bleek dat het dataverbruik in Nederland jaarlijks zelfs verdubbelt. Dat komt mede doordat we steeds meer mobiel werken. Ook in 2019 zal de hoeveelheid data naar ongekende hoogten stijgen. De keerzijde is echter wel dat de risico’s voor de dataveiligheid eveneens toenemen. Ook in 2019 blijven phishing-e-mails, ransomware en cryptomalware serieuze dreigingen. Met Device Management zorg je ervoor dat je mobiele devices altijd supersterk beveiligd zijn. Zo blijf je zorgeloos aan het werk en blijft je data gewoon altijd veilig.

Mobiel werken wordt de norm

We zijn inmiddels op het punt aanbeland dat de vaste werkplek allang niet meer de standaard is. We werken bovendien steeds minder vaak van negen tot vijf. In plaats daarvan kiezen we steeds vaker voor flexibele werkplekken en -uren. Ook in het nieuwe jaar zal deze trend zakelijk nog verder doorzetten. Natuurlijk wil je ook mobiel net zo lekker kunnen samenwerken als op kantoor. Met vast-mobiel integratie helpen we je daarmee. Met deze handige totaaloplossing kun je onder andere bellen, chatten, schermdelen en video vergaderen. Zo kun je altijd en overal samenwerken op een manier die past bij de situatie. 

Ook in 2019 staan we voor je klaar

Natuurlijk staan we ook volgend jaar voor je klaar met persoonlijk advies en oplossingen op maat. Namens alle Connexy-medewerkers een gelukkig en gezond 2019 gewenst!

Is uw organisatie klaar voor 2019?