Direct contact? Bel: +31(0)85 53 62 600

Home > Blog > Amerikaanse onderwijsorganisaties verbieden geb...

Amerikaanse onderwijsorganisaties verbieden gebruik Zoom

Verschillende Amerikaanse onderwijsorganisaties leggen het gebruik van de populaire videoconferencingapp Zoom aan banden. De aanleiding hiervoor is 'zoombombing'.

Dit meldt The Washington Post. Zoombombing is een fenomeen waar onbevoegden inbreken op Zoom gesprekken en ongewenste beelden tonen. De afgelopen tijd zijn verschillende meldingen opgedoken van situaties waarbij onbevoegden vergaderingen binnendringen en bijvoorbeeld pornografisch of racistisch materiaal tonen. De scholenorganisaties adviseren aangesloten scholen daarom af te stappen van Zoom en Microsoft Teams te omarmen.

Zoom ligt al langer onder vuur. Onder meer bij de beveiliging en privacy van de app worden vraagtekens gezet. Zo doken in korte tijd meerdere kwetsbaarheden op in onder meer de Windows- en Mac-app van Zoom. Ook bleek Zoom namen en e-mailadressen van gebruikers zonder toestemming te koppelen aan LinkedIn-profielen. Eric Yuan, topman van Zoom, bood onlangs zijn excuses aan voor de problemen en beloofde beterschap.